Over route jack

AANDACHT TEGEN DEPRESSIE

Stichting Route Jack is opgericht om aandacht te vragen voor oorzaken en gevolgen van depressies. In februari 2017 overleed onze man/ vader/ vriend/ collega Jack aan de gevolgen van een depressie. Wij missen Jack en we willen hem in herinnering houden.

Dat gaan we doen op een manier waaraan hij zelf veel plezier beleefde: fietsend.

ROUTE JACK

Om Jack niet te vergeten zoeken we elkaar op, verdiepen we ons via bv. een trainingsavond in de betekenis van depressie en gaan we dus fietsen in het spoor van Jack. Een groep van zo’n veertig mensen (compleet met kookploeg, logistiek en mecaniciens) maakt deze zomer een tocht van Vlissingen naar Parijs. Net zoals Jack dat in 2015 zo gedreven deed, voordat hij getroffen werd door een zware depressie. De afstand Vlissingen – Parijs is een deel van de tocht die Jack dat jaar gemaakt heeft. Wij noemen het: Route Jack.

DRIE ETAPPES

Route Jack start op donderdagochtend 4 juli 2019 in Vlissingen en de renners finishen op zaterdag 6 juli in Parijs.

Vanuit het Zeeuwse Vlissingen nemen de fietsers op de eerste dag de veerpont naar Breskens om op weg te gaan naar Tournai in Zuid-België, een afstand van 115 km. De tweede etappe bedraagt 135 kilometer en brengt de renners en begeleiders in Quesmy, ten Noorden van Parijs. Aan het eind van de laatste etappe op zaterdag 6 juli zullen de renners finishen bij de Arc de Triomphe. Als Team Route Jack leggen we uiteindelijk een afstand af van bijna 400 kilometer.

Depressie
Wat doet dat met je?
Lees het verhaal van Bennard Doornbosch