Updates

DE TWEEDE KEER

Het begon op woensdag 3 juli om 16:00 uur in Assen, bij Hotel van der Valk. De één stond er iets onwenniger bij dan de ander, maar de zin was er. Tijdens de busreis naar Vlissingen werd alvast gedemonstreerd hoe effectief de kookploeg een maaltijd voor ieders neus wist te zetten: Binnen twee tellen.

Aangekomen in Vlissingen zijn de kamers verdeeld en werd er een potje succesvol-voetbal gekeken in het gezellige centrum van Vlissingen.

ETAPPE 1 | VLISSINGEN – DOORNIK

De donderdagochtend kwam Omroep Zeeland heel even om de hoek kijken, konden we ons zegje doen en vertrokken vervolgens naar de boot, om van daar de overstap te maken naar Breskens. Tijdens de bootreis volgde een korte briefing en deelde één van onze ervaren routiniers Adriaan Bennen instructies uit over hoe te fietsen in peloton. De teams werden verdeeld en zo stapten we eindelijk op de fiets naar onze eerste tussenstop.

Tussen de middag werd voor de tweede keer gedemonstreerd dat de renners in hun handjes mogen knijpen met zo'n verzorging van de kookploeg. En dus werd er gretig geknepen in de remmen. Gegeten, gerust en gepraat.

Via een steile klim over de Kluisberg kwamen de renners aan het einde van de middag aan in de prachtige stad Doornik. Helaas moesten we (met pijn in het hart) de eerste dag afscheid nemen van één van de deelnemers vanwege fysieke problemen.

ETAPPE 2 | DOORNIK – QUESMY

De tweede etappe van Doornik naar Quesmy verliep bijna probleemloos, op één valpartij na met gelukkig alleen wat schaafwonden. De langste etappe leidde ons via Triosvilles en prachtige landschappen en weggetjes naar Chateau Quesmy, om daar uit te rusten en geweldig in de watten gelegd te worden.

Bijzonder aan deze tocht zijn alle aankomsten. Aan het einde van een etappe staat er altijd een groep enthousiastelingen je op te wachten om je te trakteren op een vrolijk applaus.

ETAPPE 3 | QUESMY – PARIS

De laatste etappe was zwaar: Veel korte klimmen en best lang fietsen in de warmte tot aan de lunch. Via een onverwachte omweg is de steile Col du Rik geïntroduceerd.

Na de pauze vervolgden de renners hun tocht door de graanvelden, rakelings onder de landende vliegtuigen door, door de straten in de buitenwijken van Parijs en tenslotte over een venijnige slotklim langs de fameuze Sacre Coeur om uiteindelijk te finishen in het hart van de stad bij de Arc de Triomphe.

Daar wachtte ons een kippenvel-moment. De ontmoeting met elkaar op die plek maakt wat los en was minstens een groepsfoto en pinnetje waard. Ook indrukwekkend was het moment van stilte temidden van de drukte van Parijs. Daar stonden we. (Her)denkend aan degene die lijdt of heeft geleden aan depressie.

We sloten Route Jack af met een gezellige BBQ op de camping in Bois de Boulogne, om de volgende dag als eenheid terug te keren naar Hotel Assen – waar het allemaal begon.

Route Jack was een avontuur. Het heeft nieuwe contacten gesmeed met kleine en diepe gesprekken. Momenten om in beweging te komen en om stil te staan.

Kortom, een waardevolle week.

RT36 DONEERT 12.000 VOOR THEATERSTUK

6 januari 2020

Om depressie onder de aandacht te brengen bij jongeren gaat Garage TDI in Assen samen met Stichting Route Jack een speciale theatervoorstelling ontwikkelen. Ronde Tafel 36 in Assen draagt 12.000 euro bij.

Lees het volledige artikel op DvhN: "Geld voor Garage TDI voor theatervoorstelling over depressie"

Waarom?
WIJ KOMEN IN BEWEGING TEGEN DEPRESSIE
Bestemming goede doel